Haber

2021 yılının son günlerini yaşadığımız bu son dönemde 2021 yılında en çok okunan 5 blog içeriğimizi bir araya getirdik.

1-Motor Korumada Sık Yapılan Hatalar

Elektrik motorları sanayide kullanılan elektrik enerjisinin yaklaşık yüzde yetmişini oluştururlar. Bu nedenle elektrik motorlarının doğru korunması, plansız duruşların engellenmesi tesis boyunca yayılan bir verimlilik artışı sağlar. Motor korumasında kesin çizgilerle çekilmiş kurallar olmasa da motor korumada göz önünde bulundurulması gereken temel unsurlar vardır. Bu yazımızda motor koruması yapılırken, sık yapılan hatalara göz atacağız.

Devamını Oku

2-AC Motor Sürücü Seçmeden Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

AC motor sürücüleri, farklı kontrol ara yüzleri, muhafazalar ve motor kontrol yöntemleri dahil olmak üzere bir dizi seçenekle birlikte gelir. Makine tasarımları için esnek seçenekler sunarlar. Bir sürücü hareket kontrol cihazından gelen komutlara yanıt olarak, motor hızını ve torku düzenleyerek motora elektrik gücü sağlamaktadır. Bazı sürücüler genellikle noktadan noktaya ya da indeksleme komutları olarak adlandırılan bireysel konumlandırma hareketlerini gerçekleştirme kapasitesine sahiptir. AC sürücü seçerken dikkate alınması gereken birkaç önemli faktör vardır.

Devamını Oku

3-MCCB Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

MCCB (Moulded Case Circuit Breaker) yani  termik manyetik (kompakt) şalterler bugün endüstriden ofislere birçok tesiste kullanılıyor. Hem tesisimizi hem de o tesisi kullanan insanları korumada oldukça önemli olan bu kompakt devre kesicileri alırken nelere dikkat etmeliyiz birlikte bakalım.

Devamını Oku

4-Termik Manyetik Şalterde Bilmeniz Gereken Önemli Devre Karakteristikleri

Termik manyetik şalterlerin doğru koruma yapabilmesi için öncelikle uygulamaya göre doğru ürün seçimi yapılmalıdır.  Bunun için de devre kesicilerin devre karakteristiklerini iyi anlamak ve uygulamak gerekir.  Termik manyetik şalterlerle ilgili detaylar ve bilinmesi gerekenler  IEC 60947-2 standartında detaylı bir şekilde anlatılmıştır.  Genel olarak, MCCB seçimlerinde kısa devre akımlarından söz edilir, ancak bu değer tek başına doğru ürün seçimi için yeterli değildir. Şimdi önemli parametrelere birlikte bakalım.

Devamını Oku

5-2021 Yılı Bayi Toplantımız Gerçekleşti

Ülkemizin dört bir yanından katılan değerli iş ortaklarımız ile gerçekleştirdiğimiz bayi toplantımızda oldukça verimli  toplantı ve görüşmeler yaparken çok değerli anılar biriktirdik. Bayilerimizin yoğun katılımı ile büyük bir sinerjinin yaşandığı toplantımızda son derece değerli kazanımlar elde ettik.

Devamını Oku

Yazar

Saypro

Dünya devlerinin global tecrübesini yerel tecrübemizle birleştirerek çıktığımız bu yolda, kısa bir zamanda birçok projeye imzamızı attık. Verdiğimiz hizmetin kalitesini sağladığımız ürünlerin çeşitliliği, verimi ve yalınlığı ile birleştirdiğimizde ortaya çıkan sonuç herkesi fazlasıyla memnun etti. Bu vizyonla Saypro olarak, elektriğin olduğu her yerde sizlere en iyi çözümü sunmak için tüm gayretimiz ile çalışmaya devam ediyoruz.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir